Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Csirkekrémleves szalonnás gombóccal

Csirkekrémleves szalonnás gombóccal

(0)
75 perc
Közepes
Meleg, tartalmas, finom és gyorsan készen van: szerintünk ezek a laktató, hűvös időre ideális levesek elengedhetetlen jellemzői. Ebben a receptben a kevés füstölt szalonna és burgonyagombóc a titka a jóízű, laktató végeredménynek.

Hozzávalók

4 adag

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  db
Maggi Tyúkhúsleveskocka
25  dkg
csirkemell
10  dkg
füstölt szalonna
30  dkg
burgonya
2  szár
szárzeller
1  fej
vöröshagyma
8  dkg
liszt
20  g
étkezési keményítő
1  l
forró víz
1  dl
tejszín
Hozzávalók másolása

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
33.7 g
Energia
412.7 kcal
Zsír
20.9 g
Fehérje
21 g
Telített zsírok
7.6 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

75 perc
  • 1. lépés

    10 perc
    A burgonyát megtisztítjuk, felkarikázzuk és annyi vízben, amennyi ellepi, megfőzzük.
  • 2. lépés

    2 perc
    Ha megfőtt áttörjük és hűlni hagyjuk.
  • 3. lépés

    4 perc
    Míg a burgonya hűl a füstölt szalonnát apróra vágjuk és kis lángon megpirítjuk, kiolvasztva belőle a zsírt.
  • 4. lépés

    1 perc
    A kész szalonnapörcöket kiszedjük és félrerakjuk.
  • 5. lépés

    3 perc
    A szalonna visszamaradt zsírján hirtelen átpirítjuk a csirkemellet. Kiszedjük és ezt is félretesszük.
  • 6. lépés

    8 perc
    A zöldségeket apróra vágjuk, a lábasba pakoljuk és gyakran kevergetve megdinszteljük a zsíron.
  • 7. lépés

    30 perc
    A zöldségekhez visszarakjuk a hússzeleteket, felöntjük a vízzel, felforraljuk majd beledobjuk a MAGGI Tyúkhúsleveskockát. 30 percig, fedő alatt gyöngyöztetve főzzük. A vizet, ha szükséges, út közben pótoljuk.
  • 8. lépés

    3 perc
    Közben a főtt burgonyát összedolgozzuk a liszttel és a szalonnapörcökkel, pici diónyi gombócokat formázva belőlük.
  • 9. lépés

    10 perc
    A gombócokat a gyöngyöző levesbe rakjuk. Miután feljöttek a leves tetejére további 3-4 percig főzzük.
  • 10. lépés

    2 perc
    A tejszínt simára keverjük a keményítővel.
  • 11. lépés

    2 perc
    A levest lehúzzuk a tűzről és óvatosan elkeverjük benne a keményítős tejszínt. 1-2 perc alatt készre főzzük, majd melegen tálaljuk.
Csirkekrémleves szalonnás gombóccal

1. lépés 11

A burgonyát megtisztítjuk, felkarikázzuk és annyi vízben, amennyi ellepi, megfőzzük.

Csirkekrémleves szalonnás gombóccal

2. lépés 11

Ha megfőtt áttörjük és hűlni hagyjuk.

Csirkekrémleves szalonnás gombóccal

3. lépés 11

Míg a burgonya hűl a füstölt szalonnát apróra vágjuk és kis lángon megpirítjuk, kiolvasztva belőle a zsírt.

Csirkekrémleves szalonnás gombóccal

4. lépés 11

A kész szalonnapörcöket kiszedjük és félrerakjuk.

Csirkekrémleves szalonnás gombóccal

5. lépés 11

A szalonna visszamaradt zsírján hirtelen átpirítjuk a csirkemellet. Kiszedjük és ezt is félretesszük.

Csirkekrémleves szalonnás gombóccal

6. lépés 11

A zöldségeket apróra vágjuk, a lábasba pakoljuk és gyakran kevergetve megdinszteljük a zsíron.

Csirkekrémleves szalonnás gombóccal

7. lépés 11

A zöldségekhez visszarakjuk a hússzeleteket, felöntjük a vízzel, felforraljuk majd beledobjuk a MAGGI Tyúkhúsleveskockát. 30 percig, fedő alatt gyöngyöztetve főzzük. A vizet, ha szükséges, út közben pótoljuk.

Csirkekrémleves szalonnás gombóccal

8. lépés 11

Közben a főtt burgonyát összedolgozzuk a liszttel és a szalonnapörcökkel, pici diónyi gombócokat formázva belőlük.

Csirkekrémleves szalonnás gombóccal

9. lépés 11

A gombócokat a gyöngyöző levesbe rakjuk. Miután feljöttek a leves tetejére további 3-4 percig főzzük.

Csirkekrémleves szalonnás gombóccal

10. lépés 11

A tejszínt simára keverjük a keményítővel.

Csirkekrémleves szalonnás gombóccal

11. lépés 11

A levest lehúzzuk a tűzről és óvatosan elkeverjük benne a keményítős tejszínt. 1-2 perc alatt készre főzzük, majd melegen tálaljuk.

Recept letöltése

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Képek
0 / 6 engedélyezett médiaelem entitások hozzáadva.
5 + 4 =
Please fill the captcha field

Fedezz fel még többet!

  • Alacsony cukortartalmú
  • Alacsony sótartalom
  • A serpenyőből
  • baráti összejövetelek
  • braising
  • Csirke
  • Ebéd
  • Előétel
  • európai
  • Fazék főzés
  • Fehérjeforrás
  • Felső étel
  • Húsos fogás
  • Krumpli
  • Leves
  • Leves
  • levesek
  • Magas fehérjetartalmú
  • Sertéshús
  • Sült
  • Tej / krém alap
  • Tél
  • Vacsora
  • Zöldség/gyümölcs adag
  • zöldségeket
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • HOZZÁFÉRHETŐSÉGI NYILATKOZAT
  • KAPCSOLAT
  • NESTLÉ.HU
  • NESTLÉ - ÍGY TELJES AZ ÉLET